top of page

Igaz vagy hamis?


Az alábbi rövid áttekintés azoknak segítség, akiket elbizonytalanítanak az algákkal kapcsolatos gyanús vagy nyilvánvalóan hamis állítások, és vágynak a tisztánlátásra. Nem minden hamis, ami nem eredeti, egy másolat is lehet jó döntés, ha azt adja, amire vágyunk és a forrás is hiteles.


Azonban a vásárlás alapja többnyire a bizalom, és ha valakit becsapnak egy módon, nem lehet biztos abban, hogy nem csapják-e be más módon ismét - amit lehet, már nehezebb ellenőrizni.A hamisításban egy jó dolog van: csak azt hamisítják, ami értéket képvisel. Azonban egyre nehezebb védekezni ellene: az arctalan internetet világában mindenki azt állít, amit akar, és még az eredeti jogtulajdonos is megtapasztalja, hogy az igazság ott van, ahol jobb az ügyvéd. Azaz a fellépés kétesélyes, csak a sok ráfordított idő, kiadás és idegeskedés a biztos. Ha nem vagy milliárdos multi, akkor tanulj meg együtt élni vele - saját tapasztalat, de másoké is egyben.Mi az igaz?A német WellStar cég 2004-ben hozta forgalomba algákra épülő készítményeit. A szakma csodálkozott és mosolygott: mi ez a moszat? Majd jöttek a meglepetések, amelyek a mai napig tartanak. Nekünk ugyan újak, de a világ keleti felén épp úgy alap, mint nekünk a kenyér. És tegyük hozzá, hogy az egészségesebb felén. A japánok gyerekkoruk óta eszik az algát, és legtovább élnek, egészségben. A legtovább élő állatok algákon, planktonokon élnek. Az alga valóban az egyik legegészségesebb táplálék, amit tapasztalatok sora igazol nálunk is.


2010-ben jelent meg a cég Green Gold Imune algakeveréke, amely receptúrája az előző évek tapasztalataira épült. Hosszú sikertörténet után, a WellStar 2019 elején nehéz anyagi helyzetbe került, rossz stratégiai döntések sorozata a tönk szélére sodorta. A cég közel 2 év kínlódás után 2020 decemberében bejelentette a megszűnését. Ez volt az eredeti, amit már nem gyártanak!


A WellStar úgy ment tönkre 2020 végén, hogy hatalmas tartozásokat hagyott maga után. A korábbi forgalmazók egy része felvállalta, hogy kompenzálja, kártalanítja a károsultakat, amennyiben a WellStar átadja a beszállítói kapcsolatokat, valamint az eredeti receptúrát. A vállalt kártalanításnak egyetlen feltétele volt: kompenzációként ugyanazt adjuk a károsultaknak, amit rendeltek, és nem hasonlót. A gyártás folytatódott, csak a név lett más: Classic Immun Green.2021 elején vette át GreenStar International a gyártást, és forgalmazza a terméket jelenleg is. Az induláshoz a korábbi tulajdonos névhasználati engedélyt is adott, közel 2 évre (Imune). Több időre szükség sem volt, a sérült bizalom hamar helyreáll, ha a vásárló érzékelhetően azt kapja, amit korábban megszeretett. Bónusz, hogy még a lehetőséget is megkapja a folytatásra.


Az eredeti Imune algakeverék Classic Immun Green néven él tovább. Bejegyzett védjegyünk EU-védettséget élvez, egyszerre utalva a folytonosságra és elkötelezve a változatlanságra.Mi a hamis?A Green Gold Imune a WellStar volt tulajdonosainak bejegyzett szóvédjegye, a mai napig EU védettséget élvez. Ezzel a névvel terméket csak a jogtulajdonos engedélyével lehet értékesíteni, de ilyen nem létezik (Aloe Vera terméket forgalmaz ezen a néven). Az azonos elnevezés használata sérti a szóvédjegy tulajdonosának jogait és tudatosan megtéveszti a vásárlókat.


Ha valaki a lenti képen látható terméket látja, akkor felismeri a WellStar termékét, amelyen a hologramos címke tovább erősíti az azonosság érzetét. Ha találkozik vele, akkor legyen tisztában azzal, hogy nem WellStar által gyártott termék, a korábbi gyártó engedélyével nem rendelkezik.A hamisítás korábban úgy derült ki, hogy a vásárlók jelezték a minőség változását, több alkalommal konkrét egészségügyi panaszokat jelezve (erős hányinger, kiütések a bőrön). Olyan vásárlók részéről, akik hosszú ideje fogyasztották a terméket, tehát volt összehasonlítási alapjuk.


Az első hamis termékek felbukkanásakor a készítmény bevizsgálásra került. A jegyzőkönyv egyértelmű és drasztikus különbséget ír le az eredetihez képest. A mai napig nem tudni, hogy mit adtak az embereknek. Több vizsgálat nem készült, így nem tudni, hogy most mit adnak és azt sem, hogy holnap mit fognak. A bevizsgálást végző intézmény a Wessling Hungary Kft volt.Mi a helyzet a többi másolattal?


Az egyik nehézsége a másik nagy lehetősége. A cég még küzdött a helyzet rendezéséért, amikor a hamis termékek mellett megjelentek a másolatok is. Eleinte különbözőségre törekedve, a cégtől elhatárolódva. Akkor ez logikus és érthető volt, hiszen a cég nehéz helyzetben volt, sok panasz, elégedetlen ügyfél, akik megoldásra vártak. Semmi közünk hozzájuk - volt az üzenet.


Azonban ahogy a kompenzációk elindultak, a WellStar már nem "szitokszó", és a korábban a különbségeket demonstrálók részéről elindult "a múlt gyártása". Orvosokra hivatkoznak, akik soha nem is látták a termékeiket, összemossák az eredeti termék tapasztalatait a saját termékükkel, elődként feltüntetve az eredetit, amelynek ők a folytatása: "ugyanaz csak jobb".


Ugyanakkor látni korábban ismeretlen algás cégeket is, akik tisztességgel, önálló arculattal, komoly erőfeszítéssel igyekeznek felépíteni a vállalkozásukat. Az ilyen cégek megérdemlik a tiszteletet, velük versenyezni is jó, mert a piacon elférünk egymás mellett többen is. A verseny mindenkit még jobbra ösztönöz, a vásárló az igazi nyertes. Ez lenne a normális, és nem a vásárló megtévesztésére épülő könnyebb, de hamis út és annak ki tudja, hány árnyalata.Miben tudunk segíteni?A WellStar bezárásakor számtalan csatornán igyekeztünk tudatni, hogy van kompenzáció, senki sem károsul. De az információ nem jutott el mindenkihez, épp ezért ismét kitérünk rá: ha valaki a cég bezárásával károsult, akkor jelezze, a lenti képre kattintva vegye fel velünk a kapcsolatot.


Akkor is segítünk, ha megtévesztés áldozata. Ezek egyedi esetek, akkor fordulhatnak elő, ha valaki egyszerre nagyobb tételt rendel (pl. kedvezményért), de kiderül, hogy a termék nem eredeti és nem is veszik vissza. Érthető az elkeseredés, de van segítség, ahogy volt is rá példa.Miért segítünk ilyen esetben is? A válasz egyszerű: a tisztes helytállás megerősíti az embert, a könnyű utak elgyengítik. Vagyunk annyira erősek, hogy felkaroljuk a károsultakat, megedződtünk. A pénz nem minden, és ha segíteni tudunk, akkor kötelességünk - ezt sokan nem értik...

GreenStar International a WellStar megszűnését követően folytatja az algakészítmények gyártását, a korábbi tulajdonossal (Christian Wiesner) kötött megállapodás eredményeként. A 2004 óta népszerű algakészítmények gyártásán túl új fejlesztések is elérhetőek, összeállításuk és gyártásuk mögött ugyanazok a szakemberek állnak, mint a WellStar idején. Német termék, német minőség közel 20 éve.Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page